Automobilky vytvoria nevídaný tlak na pracovné sily - Horníková, Zuzana
Znásobenie nárokov automobilového priemyslu na Slovensku v blízkej budúcnosti. Dopyt po kvalifikovanej a nákladovo výhodnej pracovnej sile. Kvalitný ľudský kapitál sa stáva nedostatkovým. Absolventi strojárskych a elektrotechnických priemysloviek sú nedostatočne vzdelanostne vybavení. Potenciálnym zamestnancom nových automobiliek chýbajú odborné technické vedomosti a zručnosti. Jednou z priorít je zabezpečiť kvalifikovanú mobilnú pracovnú silu pre automobilový priemysel.