Udržitelný rozvoj a venkovská turistika - Šimková, Eva
Významnou črtou dnešnej modernej spoločnosti je orientácia na udržateľný rozvoj. V prípade vidieka sa mí zabrániť jeho vyľudňovaniu a umožniť tak zachovanie prírodného a kultúrneho rázu krajiny. Jednou z činností, ktorá by mohla napomáhať udržateľnému rozvoju vidieka je vidiecka turistika. Pojem udržateľná turistika. Charakteristika podnikania vo vidieckej turistike. Strategické zámery a marketing vo vidieckej turistike.