Lisabonské ciele platia, ich reálnosť klesá - Schönwiesner, Roman
Lisabonské ciele EÚ z r. 1999 zostávajú v platnosti, ich realizácia však viazne. Potreba zvýšeného úsilia na ich dosiahnutie. Ciele, ktoré mal priniesť Lisabon - súčasná realita. Nespokojnosť krajín SVE s nedodržaním dohodnutých cieľov. Na summite EÚ v Bruseli otázky boja proti terorizmu zatienili ekonomické problémy. Snaha 25 krajín EÚ uzavrieť dohodu o znení ústavy do júnového summitu. Personálne "rošády".