Aktuálne problémy fiškálnej decentralizácie na Slovensku a problematiky malých obcí - Tichý, Dušan
Príspevok sa zameriava na kvalitatívnu analýzu aktuálnych problémov fiškálnej decentralizácie na Slovensku. 1. etapa fiškálnej decentralizácie (tzv. prechodné obdobie v rokoch 2002 a 2003). Analýza problémov spojená s 2. etapou fiškálnej decentralizácie poukazuje na dôležité aspekty, súvislosti a princípy fiškálnej decentralizácie v kontexte daňovej reformy na Slovensku. Problematika malých obcí, ktorých vysoký počet je jedným z významných problémov systému fiškálnych vzťahov vo verejnej správe. Kvalitatívna analýza zároveň tvorí východisko pre posúdenie rôznorodých finančných súvislostí.