Úspory v rozpočte EÚ môžu poškodiť chudobnejšie krajiny - Baťo, Rado
Súboje o podobu nového rozpočtu EÚ na r. 2007-2013. Názory najbohatšich členských krajín a chudobnejších krajín na rozpočet sa rôznia. Bohaté krajiny žiadajú úspory financií, čo by však poškodilo chudobnejšie krajiny. Dohoda na niektorých prioritách rozpočtu EÚ. Výška výdavkov rozpočtu - rozdielne názory. Problémom s rozpočtami by pomohli reformy, nielen v krajinách SVE, ale aj v bohatých členských krajinách. Nevyhnutné minimum v rozpočte.