Nároky stúpajú na lešeniach aj v kreslách topmanažérov - Horníková, Zuzana
Zvyšovanie nárokov na zamestnancov v stavebnom biznise. Nárast počtu kvalifikovaných zamestnancov. Boj o študenta - znižovanie počtu študentov na stredných školách čoskoro zasiahne aj vysoké školy. Odchod niektorých kvalifikovaných pracovníkov za prácou do zahraničia. Racionalizácia v stavebnom biznise. Na stavby nastupuje manažérsky prístup a individuálna zodpovednosť. Potreba spolupráce školstva a stavebníctva.