Vliv přesného stanovení daňové úspory na finanční rozhodování - Marek, Petr
Rozpracovanie problematiky daňovej úspory v podmienkach ČR. Hľadanie skutočného okamihu realizácie daňovej úspory a vyšetrenie toho, aký vplyv má časový rozdiel medzi okamihom vzniku nároku na daňovú úsporu a okamihom realizácie daňovej úspory na súčasnú hodnotu tejto úspory. Následne je skúmaná závislosť rozdielu medzi okamihom vzniku nároku na túto úsporu a koncom zdaňovacieho obdobia. V závere je navrhnutá úprava finančných modelov využívajúcich kategóriu daňovej úspory a koeficienty zohľadňujúce skutočný okamih realizácie daňovej úspory.