1.5.2004 - české pojišťovnictví v EU - Mesršmíd, Jaroslav
Implementácia právnych aktov EÚ k poisteniu a poisťovníctva do poistného práva Českej republiky. Spätný pohľad na legislatívny proces. Podstata nových právnych predpisov, ich aplikácia. Východiskové podmienky pre pôsobenie poisťovní v rámci jednotného poistného trhu.