Východiská pre meranie efektívnosti fungovania ekonomiky - Alexy, Martin, 1976-
Hodnotenie efektívnosti ekonomiky z pohľadu troch subjektov - domácnosti, firmy a štát. Efektívnosť domácností. Efektívnosť firiem. Efektívnosť štátu. Efektívnosť ekonomiky ako celku.