Zákon o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca
Zákon č. 462/2003 Z.z. o náhrade príjmu ... s účinnosťou od 1. 1. 2004 upravuje nový spôsob zabezpečenia príjmu zamestnancovi počas prvých desiatich kalendárnych dní dočasnej pracovnej neschopnosti a to náhradou príjmu poskytovanou a financovanou zamestnávateľom, teda mimo nemocenského poistenia ako súčasti sociálneho poistenia upraveného zákonom o sociálnom poistení.