Svetový obchod stále brzdia bariéry
Očakávané zlepšenie celosvetovej ekonomickej situácie bude mať pozitívny vplyv aj na vývoj svetového obchodu. Svetová obchodná organizácia (WTO) očakáva rast globálneho obchodu o 7,5 perc. v r. 2004. Rast globálneho HDP. Zvýšenie celosvetového exportu tovarov oproti predchádzajúcim rokom. Nerovnomerný rast svetového obchodu.