Inflácia: nočná mora spoločnosti - Bačišin, Vladimír
Inflácia - jej vznika a vplyv na život firiem. Analýza inflácie. Index spotrebiteľských cien (Consumer Price Index - CPI) ako najznámejší indikátor inflácie. Index cien výrobcov (Producer´s Price Index - PPI). Deflátor HDP (GDP Deflator) a jeho výpočet. Vysvetlenie pojmov "deflácia" a "stagflácia". Metódy riadenia inflácie. Federálny rezervný systém v úlohe centrálnej banky a jeho vplyv na ekonomiku. Banka a štátne obligácie.