Novela zákona o účtovníctve a jednoduché účtovníctvo - Baláž, Ondrej
Zákonom č. 562/2003 Z.z. bol novelizovaný zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve. Okrem iných doplnení bol doplnený aj o par. 9 ods. 1 zákona o účtovníctve, kde sa hovorí, že účtovná jednotka je povinná účtovať v sústave podvojného účtovníctva s výnimkou podľa odseku 2. Táto výnimka sa nevzťahuje na účtovnú jednotku, ktorá je platiteľom dane z pridanej hodnoty. Účinnosť tejto zmeny je od 1.1.2005.