Anticipace vlivu exogenních šoků v měnovém mechanizmu - Hušek, Roman
Modely vektorových autoregresií (VAR) - jeden z nástrojov kvantitatívnej analýzy menového transmisného mechanizmu. Predvídanie jednorazových štrukturálnych dopadov na úroveň inflácie, reálne úrokové sadzby a HDP pomocou tzv. impulse response analýzy a krátkodobé predpovede týchto ukazovateľov na základe odhadnutého štvrťročného ekonometrického modelu VAR českej ekonomiky za obdobie 1994 -2002.