K vymedzeniu pojmu pracovného pomeru. Pracovný pomer alebo obchodnoprávny vzťah? - Barancová, Helena
Analýza základných právnych charakteristík pojmu závislá práca a pojmu pracovný pomer. Pracovný pomer ako záväzkový právny vzťah. Spoločenský a kolektívny charakter pracovného pomeru. Predmet pracovného pomeru. Osobný výkon práce. Slobodný a dovolený výkon práce. Závislá, nesamostatná práca. Pojem námedzná práca.