Desať dôvodov pre zlato - Polakovič, Ivan
Spotreba a cena zlata vo svete. Dôvody na uchovávanie rezerv v zlate. Oslabenie amerického dolára. Inflácia ako výsledok súčasnej politiky Centrálnej banky USA. Nárast dlhov a zvýšenie úrokovej sadzby. Investičný dopyt po zlate akceleruje. Dopyt bánk po zlatých rezervách. Čína - narastajúci potenciál pre trh so zlatom.