Teoretické aspekty priamych zahraničných investícií - Táncošová, Judita
Význam prílevu zahraničného kapitálu do jednotlivých krajín. Formy realizácie zahraničného kapitálu: portfóliové investície, zahraničné úvery, priame zahraničné investície. Vymedzenie a členenie priamych zahraničných investícií (funkčné hľadisko, podiel zahraničného investora, hľadisko dĺžky pôsobenia). Teoretické prístupy k priamym zahraničným investíciám.