Sme naďalej národom vysťahovalcov? - Polakovič, Ivan
Odliv mozgov - problém pristupujúcich štátov, ale aj štátov Európskej únie. Únik mozgov predstavuje vážne ekonomické dôsledky pre Slovensko. Najväčším "ťahákom" sú susedné krajiny. Emigrácia Slovákov v roku 2000. Emigrácia európskych vedcov a technikov do USA. Európska únia a riešenia na zastavenie odlivu mozgov do USA.