Vysokoškolské vzdělávání jako žhavý problém současnosti - Vašutová, Jaroslava
Vysoké školy a spoločnosť vedomostí. Vysokoškolské vzdelávanie v kontexte vývoja vzdelávacích sústav. Premeny vo vzdelávacej funkcii vysokých škôl. ktoré sa diali v niekoľkých charakteristických etapách v priebehu minulých desaťročí až do súčasnosti. Etapa kvantitatívneho rozvoja (50. a 60. roky). Etapa prehodnocovania (70. roky). Etapa kvalitatívneho rozvoja (80. roky ). Etapa prehlbujúceho sa kvalitatívneho rozvoja (90. roky a súčasnosť)