Přechodná období jako nástroj flexibility při rozšiřování Evropské unie - Šlosarčík, Ivo
Fenomén prechodných období v procese európskej integrácie a špecifiká ich využitia vo vlne rozširovania Európskej únie. Historický vývoj mechanizmu prechodných období. Štrukturálne vlastnosti prechodných období. Prechodné obdobia ako prvok diferenciácie v Európskej únii. Vnútorné člelenie prechodných období. Prechodné obdobia vyjednané Českou republikou.