Slovak agriculture and the integration into the EU - Blaas, Gejza
Náčrt niektorých očakávaných zmien ekonomických a finančných podmienok hospodárenia v slovenskom poľnohospodárstve po vstupe do EÚ. Hlboká diferenciácia úrovne hospodárenia jednotlivých poľnohospodárskych podnikov a tiež neúmerné rozdelenie ich schopnosti čeliť výzvam a využiť príležitosti budúceho spoločného trhu. Rôzna konkurencieschopnosť jednotlivých komodít. V závere je popis finančných zdrojov alokovaných na podporu rozvoja vidieka a platieb z usmerňovacej sekcie EAGGF na posilnenie štrukturálnych zmien v poľnohospodárstve.