<The> Assessment of companies for external and internal purposes - Sůvová, Helena
Ucelené koncepcie hodnotenia podnikov určených pre dve základné skupiny užívateľov: interní a externí. Hodnotenie podnikov zamerané iba na finančnú stránku veci je veľmi jednostranné a dnes už prekonané. Z koncepcií určených pre interné hodnotenie sa v 90. rokoch rozšírila tzv. vyvážená sústava ukazovateľov, ktorá pomáha v strategickom riadení podniku.Ďalšou koncepciou je napr. EFQM Excellence model. Treťou uvedenou koncepciou hodnotenia stránky úverového rizika podniku je úverový rating.