Marketing v pojišťovnictví: 4C aneb 4P+1 - Kleiner, Petr
Motivácia pre kúpu poistenia. Maslowova pyramída hierarchie ľudských potrieb. Marketing na poistnom trhu. Pôsobenie na klientov prostredníctvom klasického marketingového mixu 4P (price, promotion, product, place) rozšíreného o piate P (people). Pre lepšie pochopenie zákazníckych potrieb - model 4C (customer value - hodnota pre zákazníka, cost to the customer - náklady pre zákazníka, convenience - pohodlie, príjemnosť, communication - komunikácia). Osobný poisťovací poradca. Úloha značky (brand) v poisťovníctve.