Ochrana osobných údajov v personálnej a mzdovej agende - Mosejová, Monika
Ochrana osobných údajov v slovenskom právnom poriadku je upravená zákonom č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení zákona č. 602/2003 Z.z. V sekundárnom práve ES ochranu osobných údajov upravujú Smernica Európskeho parlamentu a Rady 95/46/EC o ochrane jednotlivcov pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov, Dohovor Rady Európy č. 108 o ochrane jednotlivcov pri automatizovanom spracúvaní osobných údajov s dodatkami k tomuto dohovoru a s Dodatkovým protokolom. Zmeny v legislatíve v oblasti ochrany osobných údajov v roku 2003.