Aj Zlatý trojuholník si musí k prosperite pomôcť - Baťo, Rado
Zlatý trojuholník (Bratislava, Viedeň, Györ, v širšom zmysle aj Budapešť) - ohnisko prosperity strednej Európy. Rast regiónu Viedeň - Bratislava. Južné časti Trnavského a Nitrianskeho samosprávneho kraja profitujú zo spolupráce s Maďarskom. Nízka mobilita pracovných síl. Investície rakúskych firiem na Slovensku. Slovenské pracovné sily v Maďarsku. Zlepšenie dopravnej infraštruktúry.