Překvapuje ČNB finanční trh? hodnocení měnové politiky pohledem na reakce finančního trhu - Navrátil, David
Existuje niekoľko prístupov k hodnoteniu úspešnosti menovej politiky. Najjednoduchším spôsobom jej hodnotenia v režime inflačného cieľovania je porovnanie skutočnej inflácie a inflačného cieľa. Posúdenie, či inflačné cieľovanie prispelo k stabilizácii ekonomického prostredia i v prípade ČR a menovej politiky ČNB je zamerané na očakávania finančného trhu. Transparentnosť, predikovateľnosť a kredibilita menovej politiky. Inflačné očakávania.Úrokové sadzby. Analýza - použitie repo sadzby a jednomesačnej úrokovej sadzby na medzibankovom trhu 1M PRIBOR.