Chorvátsko smeruje do EÚ - Schönwiesner, Roman
Európska komisia odporučila členským krajinám začať s Chorvátskom rokovania o vstupe do EÚ. Chorvátsko sa pokúsi v integrácii dobehnúť Bulharsko a Rumunsko. Postavenie Chorvátska sa dramaticky mení. Chorvátsko sa do únie prihlásilo v r. 2003 vo februári. Spory o hranice medzi Chorvátskom a Slovinskom. Z ekonomického pohľadu je Chorvátsko fungujúcou trhovou ekonomikou.