Ostrovy extrémnej chudoby - Sotník, Alexander
Pojem chudoba podľa Rady Európy. Chudoba na Slovensku. Miera rizika chudoby na Slovensku v roku 2003. OSN a riešenie problému chudoby. Podiel obyvateľstva pod hranicou chudoby v jednotlivých krajinách. Vysoká miera nezamestnanosti ako najcitlivejší problém slovenskej ekonomiky. Príčiny vysokej nezamestnanosti. Rizikové skupiny obyvateľstva na Slovensku ohrozené chudobou. Boj proti chudobe a riešenie nezamestnanosti. Extrémna chudoba na Slovensku a rómske obyvateľstvo.