Bezpečnost internetového bankovnictví: situace a trendy - Hajník, Filip
Proti jasným výhodám v oblasti internetového, priameho bankovníctva však stoja i nevýhody a riziká. Medzi nimi je na čelnom mieste i otázka bezpečnosti. Z hľadiska procesného a technologického na zabezpečenie internetového bankovníctva sa dá nazerať ako na špecifickú oblasť bezpečnosti elektronickej komunikácie. Šifrovanie a ochrana správy. Integrita správ. Autentizácia užívateľa. Základné používané metódy zabezpečenia internetového bankovníctva. Digitálne doklady a totožnosť. Technológie budúcnosti.