Uplatňovanie absolventov vysokých škôl - Srnánková, Ľubomíra
Súčasná situácia na slovenskom trhu práce - nízka tvorba pracovných miest a nadväzne vysoká miera nezamestnanosti. Aj v týchto podmienkach sa však kladie dôraz na vzdelanie ako dôležitý štrukturálny faktor ovplyvňujúci pozíciu jednotlivých sociálnych skupín na trhu práce. Dosiahnuté vzdelanie a štruktúra nezamestnanosti. Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl.