Polsko - 60 bank a 600 kampeliček
Počet bankových pobočiek v Poľsku klesol v roku 2003 asi o 10 perc., banky boli väčšinou ziskové a vykazovali nárast aktív a kapitálu. Väčšina poľských bánk je vo vlastníctve známych zahraničných peňažných ústavov. Prehľad poľského bankového trhu. Poľské banky podľa kapitálu a aktív ku koncu roku 2002- tabuľka.