Maďarské banky po úspěšné transformaci
Dnešný maďarský systém má svoj počiatok v roku 1987. Zo socialistickej monobanky zahrňujúcu centrálnu banku a komerčne bankové činnosti boli vtedy vyčlenené Magar Hitel Bank, Kereskedelmi Bank a Budapest Bank. Ďalšie kroky transformácie maďarského bankovníctva. kapitálová primeranosť bankového sektora. Aktíva maďarského bankového sektora. Prehľad ôsmich najväčších maďarských bánk ku koncu roku 2002 - tabuľka.