Vybrané aspekty novely směrnice ES proti praní peněz - Tomášek, Michal
Boj proti praniu peňazí sa stal veľkou témou komunitárneho práva na prelome 80. a 90. rokov v dôsledku prijatia predovšetkým dvoch medzinárodno-právnych dokumentov. Sú to Dohovor Organizácie spojených národov proti nedovolenému obchodu s omamnými a psychotropnými látkami a Dohovor Rady Európy o praní, sledovaní, zabavovaní a prepadnutí príjmov z trestnej činnosti. Definícia "pranie peňazí". Otázky aplikácie a implementácie smernice 91/308/EHS proti praniu peňazí. Vymedzenie okruhov trestnej činnosti. Komunitárna úprava českého práva.