Priame zahraničné investície a transfer technológií - Pásztorová, Jana, 1960-
Pojmové vymedzenie technologickej kapacity, technológie a technologického transféru. Technologická kapacita a transnacionálne korporácie. Úloha vlády pri ovplyvňovaní technologických kapacít krajiny. Maximalizovanie úžitkov a podmienky technologického transféru. Determinanty medzinárodného transféru technológií.