Stratégie internacionalizácie obchodu - Kita, Jaroslav
Internacionalizácia slovenského obchodu. Západoeurópske distribučné reťazce. Základné stratégie internacionalizácie. Rozdiely medzi stratégiami v jednotlivých stredoeurópskych krajinách. Stratégie akvizácie. Strategické aliancie. Tri hlavné princípy zbližovania sa medzi obchodnými podnikmi z hľadiska cieľov aliancie. Stratégie špecializácie a diverzifikácie. Stratégia prispôsobovania.