Štátna pomoc - hlavný pilier konkurenčnej politiky EÚ - Tokárová, Mária
EÚ - jednotný trh - politika hospodárskej súťaže. Predpoklady účinnej hospodárskej súťaže. Deficit jednotného systému regulácie konkurencie v celosvetovom meradle. Hlavné oblasti pôsobenia, na ktoré sa sústreďuje politika hospodárskej súťaže. Štátna pomoc a jej monitorovanie. Štátna pomoc ako doména konkurenčnej politiky EÚ. Snaha o zaručenie hospodárskej slobody.