Porovnanie prirážkovej kalkulácie nákladov a kalkulácie nákladov podľa čiastkových činností (metóda ABC - Activity Based Costing) - Kupkovič, Milan
Význam kalkulácií nákladov pre podnikateľský subjekt. Prirážková kalkulácia - najobvyklejšia forma kalkulovania. Kalkulácia nákladov podľa čiastkových činností - metóda ABC (Activity Based Costing). Porovnanie tradičného systému kalkulácie nákladov a metód ABC. Hierarchia činností v metóde ABC. Príklad.