Murray Newton Rothbard - Lisý, Ján
Život a dielo významného amerického ekonóma M. N. Rothbarda. Bol pokračovateľom ekonomického učenia Ludwiga von Misesa, stúpencom a zástancom Mosesovej praxeológie. V duchu tradícií rakúskej ekonomickej školy uplatňoval princípy metodologického individualizmu a subjektivizmu. Vo vedeckých prácach sa venoval týmto oblastiam: Slobodný trh a hegemonistický systém. Teória peňazí. Príčiny cyklického vývoja ekonomiky.