Transformácia v systémoch služieb cestovného ruchu - Sniščák, Vincent
Zavedenie trhovej ekonomiky a konkurenčného prostredia - cieľ transformačného procesu. Prvá a druhá fáza ekonomickej reformy. Uvoľnenie pre rozvoj cestovného ruchu. Proces privatizácie, prvé poznatky, spätný pohľad, dôsledky. Privatizácia hotelových a pohostinských podnikov - stručný pohľad. Príspevok z riešenia Projektu VEGA č. 57.