Nový mechanizmus hlasování v Radě guvernérů ECB: pohled zvenčí - Procházka, Petr
Rozšírenie Európskej únie o 12 krajín. Riešenie problémov v oblasti rozhodovania o menovej politike Európskej centrálnej banky po rozšírení eurozóny. Návrhy reforiem inštitucionálneho usporiadania rozhodovacieho procesu v rámci Európskeho systému centrálnych bánk (Rada guvernérov). Problém národných záujmov a komplikovanosť rozhodovacieho procesu. Porovnanie rozhodovacích modelov vo významných centrálnych bankách.