Joseph Alois Schumpeter - Iša, Ján
Život a dielo významného ekonóma J.A. Schumpetera. Najrozsiahlešiím jeho dielom sú jeho Dejiny ekonomickej a analýzy. Jeho názory na teóriu peňazí. Osobitnú pozornosť Schumpeter venoval monetárnej teórii Irvinga Fishera.