Internacionalizácia služieb, jej prejavy a účinky na ekonomiku Slovenska a krajín OECD - Michalová, Valéria
Rast odvetví sektora služieb v posledných desaťročiach - trend všetkých ekonomík. Nová etapa rozvoja služieb sa spája s internacionalizáciou a globalizáciou a v európskom kontexte s integráciou. Rozširovanie funkcií služieb do všetkých sektorov, odvetví a etáp hospodárskeho procesu s rozdielnou produktívnosťou. Investovanie odvetví služieb do informačných technológií. Medzinárodný obchod so službami. Postavenie SR v medzinárodnom obchode s komerčnými službami - prejavy a účinky. Medzinárodné porovnanie obchodu so službami. Príspevok z riešenia Projektu Vega č. 1/7243/20 (58).