Vývoj přirozeného a migračního přírůstku v obcích Moravskoslezského kraje v letech 1992 až 2001 - Šotkovský, Ivan
Základné priestorové charakteristiky kraja. Metóda klasifikácie obcí. Hodnotenie celkového populačného prírastku Moravsko-sliezskeho kraja. Populačný vývoj v jednotlivých okresoch Moravsko-sliezskeho kraja. Populačný vývoj podľa jednotlivých obcí Moravsko-sliezskeho kraja. Typológia obcí kraja podľa populačného správania obyvateľstva. Vzťah medzi klasifikáciou a veľkosťou obce. Kartogram Moravsko-sliezskeho kraja s klasifikáciou obcí.