Zadlženosť ako imanentná črta súčasných ekonomík - Staněk, Peter
Zadlženosť má mnoho foriem - zasahuje všetky časti ekonomiky i spoločnosti. Významná dimenzia zadlženosti - verejný dlh. Ďalšie formy zadlženosti: podniková zadlženosť, zadlženosť obyvateľstva. Vzájomné väzby medzi oblasťami zadlženosti.