Porovnanie konvergencie vybraných ekonomických ukazovateľov Slovenskej a Českej republiky - Brezina, Ivan, 1963-
Obsahové vymedzenie pojmu nominálna konvergencia. Maastrichtské kritériá. Porovnanie cenovej stability v Česku a na Slovensku. Vývoj indexu spotrebiteľských cien. Vývoj a predikcia rozpočtového deficitu ČR a SR. Prehľad plnenia Maastrichtských kritériíí pre ČR a SR. Reálna konvergencia. Vývoj HDP na jedného obyvateľa v ČR a SR. Vývoj produktivity práce. Vzťah nominálnej a reálnej konvergencie. Komparatívne zhodnotenie konvergencie.