Mapování hodnotových toků mezi podniky - Mašín, Ivan
Metóda mapovania hodnotových tokov (Value Stream Mapping) je mladou disciplínou procesného inžinierstva. Pôvod má vo firme Toyota, ktorá ju používa pod názvom Material and Information Flow Mapping. Predmetom metódy je kompletný hodnotový tok, zaisťujúci transformáciu surovín na finálny výrobok pre spotrebiteľa.