Účtovníctvo v SR v procese svetovej harmonizácie účtovníctva - Baštincová, Anna
Predmet riešenia: úloha a postavenie účtovníctva v procese svetovej harmonizácie účtovníctva, využívanie účtovníctva v procese finančného riadenia a rozhodovania podniku, pri sledovaní a hodnotení nákladov ako významnej zložky hospodárskeho výsledku, pri zisťovaní daňovej zaťaženosti podnikateľov, využívanie účtovných informácií pri komparácii daňového zaťaženia podnikateľov SR s podnikateľmi krajín EÚ, riešenie problémov harmonizácie účtovníctva a daní v podmienkach SR a ČR v súvislosti so vstupom oboch krajín do EÚ. Príspevok z riešenia Projektu VEGA č. 1/7279/20 (59).