Načasování zapojení do ERM II měnová politika České národní banky na cestě k měnové unii - Marek, David
Ciele menovej politiky v Českej republike na nadchádzajúce obdobie. Okrem ústavou zakotvenej cenovej stability má ČNB za úlohu spolupodieľať sa na vytvorení podmienok k bezproblémovému vstupu do Hospodárskej a menovej únie. Načasovanie zapojenia do ERM II a následne do Európskej menovej únie a prijatie eura. Nový inflačný cieľ ČNB. Voľba inflačného cieľa taktiež determinuje nominálny aspekt konvergencie českého hospodárstva k vyspelejším ekonomikám. Plnenie maastrichtských kritérií.