Tvorba hospodárskej politiky a makroekonomické väzby inflácie - Husár, Jaroslav
Predstavy súčasnej makroekonómie o vzniku inflácie. Agregovaný dopyt a agregovanú ponuku teória používa na rozlíšenie dvoch druhov inflácií: dopytovú a ponukovú. Problém vzťahu inflácie miezd a inflácie cien. Vzťah medzi mzdami, cenami a produktivitou práce pomocou prostriedkov modelovania. Vzťah medzi indexami rastu zložiek pridanej hodnoty a zmenami indexov cien. Model input-output.