Historická analýza a optimalizácia menového portfólia - Mlynarovič, Vladimír
Predmetom častých analýz a špekulácií je otázka výnosnosti využívania kurzových zmien pri rôznych formách finančného investovania. Historická analýza a optimalizácia menového portfólia trojmesačných nástrojov slovenského, českého, poľského, maďarského, švajčiarskeho a britského peňažného trhu spolu s jedným dolárovým a jedným eurovým nástrojom. Použité údaje o mesačných výnosoch za obdobie od septembra 1996 do mája 2002.